Data- og Designdreven Sundhedsinnovation

Projektet har været i dialog med 50 virksomheder og har kørt videnssamarbejder og sprintforløb med 27 start-up’s og virksomheder. Undervejs er der interageret med andre
udviklingsmiljøer, aktører og tilbud, som understøtter innovation, med alt fra viden, test faciliteter og netværk for scale-up og funding. Læs mere på: sundhedsdata.nu

Projektet der har et budget på 19 millioner kroner er finansieret af EU’s Regionalfond og Vækstforum Sjælland.

Projektpartnerne i DDSi projektet er DTU, Absalon, Data- og Udviklingsstøtte i Region Sjælland, Erhvervshus Sjælland, Cumuli Design Lab og FIERS - Fonden for Innovation og Erhvervssamarbejde i Region Sjælland er leadpartner.

 

Mandehørm!

FIERS har netop afsluttet et projekt omkring mænd, ensomhed og fællesskaber. Det er et projekt, som har opbygget nye partnerskaber med bl.a. Vig Familieby, Mænds Mødesteder, Fonden for Mental Sundhed og Slagelse Kommune. 

Det er vanskeligt for sundhedssystemet at få fat i mændene og få dem til at tage ansvar for egen sundhed. En lille gruppe på fem mænd indvilligede i at være til at se nærmere på hvad der kunne motivere dem.

Det, der helt åbenlyst var det vigtigste var fællesskab og det at være i naturen sammen med andre. Flere havde mistet deres ægtefælle og det at kunne dele, det der er svært og samtidig høre hvordan andre tackler det svære, var rigtig godt.
Mændene sankede urter til snaps og mad over bål. De havde besøg af en naturvejleder og fik både bevæget kroppen og åbnet sanserne til naturens forunderlighed.

I øjeblikket søges der fonde, så Slagelse kommune i 2022 kan få mulighed for at lave forløb for mænd der har eller er i risiko for at få en kronisk sygdom eller mænd der er i risiko for at havne i ensomhed.

Læs pressemeddelelsen om projektet her og folderen, som vores deltagende mænd har været med til at udvikle.

Hvordan lykkes sundhedsvæsenet med udvikling og implementering af medicinsk udstyr med kunstig intelligens?

Det skal FIERS sammen med 3 andre aktører være med til at kortlægge for Trial Nation.

Medicinsk udstyr med kunstig intelligens bliver en vigtig del af fremtidens sundhedsvæsen.

Trial Nation ønsker med sit initiativ om kunstig intelligens i medicinsk udstyr at kortlægge aktørlandskabet, afholde workshop, rapportere best practices, barrierer og muligheder, og slutteligt validere mod internationale erfaringer.

FIERS skal sammen med Ideklinikken i Region Nordjylland, Akademiet for de Tekniske Videnskaber og Syddansk Sundhedsinnovation skabe overblik over muligheder og barrierer for afprøvning af medicinsk udstyr med kunstig intelligens.

Projektet gennemføres i perioden  2. kvartal 2021 – 1. kvartal 2022.

Vil du være vores nye innovationskonsulent?

Er du også optaget af lighed i sundhedstilbud, nytænkning af sundhedsydelserne og sundhed tæt på borgeren? Så er du lige den vi står og mangler på holdet i Fonden for Innovation og Erhvervssamarbejde (FIERS) og på Nykøbing F. Sygehus, hvor vi arbejder systematisk med offentlig privat innovation (OPI). Vi oplever en overvældende stor interesse for innovationsprojekter fra både private virksomheder og sygehuset og det betyder at vi har brug for flere kræfter, som kan understøtte arbejdet – derfor har vi brug for dig!

Vi søger en innovationskonsulent, som kan være brobygger mellem private virksomheder og klinikken. Du skal være med til at vurdere behovet for den løsning virksomheden er i gang med at udvikle, og du skal, i dialog med klinikken, sørge for at tilrettelægge et godt og smidigt test- og udviklingsforløb til gavn for både virksomheder, patienter og klinikere.

Læs mere her eller kontakt sekretariatschef i FIERS Maj-Britt Jensen på tlf. 29606752 / mail mbj@fiers.dk. Send din ansøgning senest den 20.6.2021.

InnoHubbet på Nykøbing F. Sygehus går i luften med ny samarbejdsplatform

I InnoHubbet på Nykøbing F. Sygehus arbejder vi på at skabe let og fleksibel adgang for virksomheder, som gerne vil samarbejde med klinikken. InnoHub NFS har netop lanceret sin egen platform hos vores samarbejdspartner Accelerace. Her opslår vi udfordringer fra hverdagens sundhedsvæsen, som vi søger start-ups, der kan hjælpe med at finde smarte løsninger på.

De to første udfordringer drejer sig om dehydrering og faldforebyggelse.

Se platformen her: Nykøbing Falster Sygehus – Beyond Beta (accelerace.io)